dataroom

Weforsea Shipping is een organisatie gericht op het beheer, management en monitoring van visserijondernemingen en zeevisserijschepen. De onderneming is opgericht door Louwe Post, directeur eigenaar van Post Consultancy Advies- en administratiekantoor en Weforsea Crowdfunding. Deze twee ondernemingen zijn gericht op het financieren en financieel begeleiden van ondernemingen. Louwe heeft een achtergrond in de visserijwereld en heeft grote kennis en ontwikkelde expertise in de maritieme- en met name de visserijsector. De laatstgenoemde is klaar voor de volgende grote stap. Hiervoor is een visiedocument geschreven “Professionalisering van de (visserij)keten!” en vervolgens is Weforsea Shipping BV opgericht.

Momenteel wordt een visserij dashboard ontwikkeld waarin verschillende datastromen worden samengebracht (techniek, motor, vangst, geografisch, meteorologisch en financieel) waardoor inzicht wordt verkregen in o.a. de processen, rentabiliteit (van de visreis, van de vistrek etc.) waardoor bewustwording wordt gecreëerd en waardoor ‘smart fishing’ mogelijk wordt. Ook wordt een redersmodule ontwikkeld waardoor het verkregen inzicht over een vloot van schepen wordt weergegeven.

Kernwaarden van Weforsea Shipping zijn:

 • Eén gezamenlijk belang:Vissers (en/of visserijbedrijven) participeren samen met vishandels- en verwerkingsbedrijven in (nieuwe) vissersschepen door deelname in (en onder regie van) Weforsea Shipping.
  • Spin-off: jonge vissers de kans geven om te ondernemen.
  • Spin-off: verjonging van de vloot van schepen
  • Spin-off: bedrijfsopvolging & kapitaalvrijval
 • Managen en monitoren van de vloot schepen door Weforsea Shipping:Weforsea Shipping zorgt voor totale ‘ontzorging’ van de deelnemende partijen waardoor die de focus kunnen leggen en houden op datgene waar ze goed in zijn (namelijk ‘vissen’ en ‘handelen’).
  • Spin-off: voorspelbaar vermogen creëren door monitoring (innovatieve sensortechnieken)
  • Spin-off: kostenefficiency
  • Spin-off: risicospreiding op gebied van vistechnieken, vlagland, vergunningen etc.

Smart Fishing en visserijdashboard

In 2019 is het eerste vissersschip onder de vlag van Weforsea Shipping in de vaart gekomen en in 2020 is dit schip uitgerust met verschillende sensoren en monitoringssoftware.


Lid van:

Urk Maritime Logo
BKU Logo